Goedkopere Tesla in 2017 op de markt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tesla-CEO Elon Musk © afp.

 

Tesla wil over twee jaar een betaalbare auto op de markt brengen. CEO Elon Musk tweette woensdagavond dat Model 3 - een kleine berline - vanaf 2017 in productie gaat. De prijs van een Model 3 zal om en bij de 35.000 dollar (31.000 euro) liggen.

 

De producent van elektrische auto's moet eerst de bouw van de Gigafactory afwerken: deze gigantische faciliteit zal instaan voor de productie van de lithium-ionbatterijen die de Teslawagens aandrijven. Tegen 2020 moet deze fabriek in Nevada in één jaar tijd meer batterijen produceren dan er in 2013 wereldwijd werden vervaardigd.

Model 3 is cruciaal voor Tesla. Musk wil auto's die fossiele brandstoffen verbruiken, vervangen door elektrische wagens, om zo de klimaatverandering tegen te gaan. Om dat te realiseren, moeten zijn wagens in de eerste plaats betaalbaar zijn. Op dit ogenblik is enkel de Tesla Model S beschikbaar, vanaf ongeveer 73.000 euro. Later deze maand verschijnt ook de langverwachte Model X op de markt, een lichtjes duurdere SUV.

 

hln.be

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Nakita Ritz (vrijdag, 03 februari 2017 03:16)


  I do not know whether it's just me or if perhaps everybody else encountering problems with your site. It appears as if some of the written text in your content are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too? This might be a issue with my internet browser because I've had this happen previously. Many thanks

 • #2

  Belle Miga (zondag, 05 februari 2017 07:14)


  What's up to every single one, it's actually a nice for me to visit this web site, it contains useful Information.

 • #3

  Nicki Rondeau (maandag, 06 februari 2017 08:21)


  Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains. If you know of any please share. Cheers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nr. Certificaat : 06048

02/303.77.57

Info@vewotec.be